Zonnereflex – Inge Emmerzaal

Westerse reflex- Reflexzonetherapie
Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze. Het werd al gebruikt door de Egyptenaren, de Chinese volkeren en de Indianen. Uitgangspunt is dat op uw handen, voeten en oren zones liggen die corresponderen met alle delen van uw lichaam. Door het bewerken van deze reflexzones met getrainde handen, kan uw energie beter doorstromen en kunnen eventuele blokkades worden opgeheven.

Het doel van reflexzonetherapie is het herstellen van het natuurlijk evenwicht in uw lichaam. Het gaat er van uit dat ieders mentale gesteldheid en sociale situatie invloed hebben op lichamelijke klachten en omgekeerd ook. Het zelfgenezend vermogen dat in ieder mens aanwezig is, wordt door de therapie aangesproken, zodat uw (pijn) klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Uw lichaam en geest komen weer in balans. Reflexzonetherapie is als ontspanning en genezing van lichaam en geest geschikt voor alle leeftijden, dus van baby tot de oudere mens.
Reflexzonetherapie werkt in op zowel uw psyche als op de volgende lichaamsystemen: hart en bloedvaten, lymfestelsel, ademhalingsstelsel,spijsverteringsstelsel, zenuwstelsel, hormonale stelsel en het bewegingsapparaat.

Zwangerschapsreflexzonetherapie
Zwangerschap is een bijzondere periode in uw leven. Het is ook een periode van grote veranderingen in uw lichaam en geest. Deze veranderingen kunnen zorgen voor onaangename klachten. Door enkele behandelingen met reflexzonetherapie kunnen deze klachten snel verminderen. Vooral bij een zwangerschap is het belangrijk dat er geen chemische middelen gebruikt worden. De behandelingen gaan vaak in overleg met uw verloskundige.

Chinflex
Chinflex is een integratie van Westerse en Chinese reflexzonetherapie technieken. Hierbij worden twee systemen tot een geheel gecombineerd:

  1. De reflexzones op de voeten worden met speciale massagetechnieken bewerkt. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding in de bijbehorende organen en kunnen de organen beter functioneren.
  2.  De meridianen en acupunctuurpunten op de voeten en onderbenen en knieën worden uitgebreid gemasseerd met zeer effectieve massagetechnieken. De meridianen met de daarop liggende acupunctuurpunten vormen een energetisch systeem in het lichaam. Hierdoor kunnen ze het hele lichaam van energie voorzien. Juist op uw voeten, onderbenen en knieën liggen veel belangrijke acupunctuurpunten. Bij Chinflex worden een< aantal grepen steviger uitgevoerd dan bij de Westerse technieken waardoor ze dieper in kunnen werken. Door de combinatie van deze twee systemen werkt de behandeling diep door in uw lichaam en is tevens heerlijk ontspannend.

Inge Emmerzaal
Na ruim 20 jaar werkzaam geweest te zijn in de reguliere gezondheidszorg, ben ik bij de stichting Phoenix in Den Haag, de opleiding reflexzonetherapie gaan volgen. In 2006 ben ik afgestudeerd als reflexzonetherapeut. Daarna ben ik gestart met een praktijk aan huis. Ik verwelkom u graag in mijn praktijk voor een van de volgende behandelingen:
– Voetmassage als ontspanning, duur ongeveer 30 minuten.
– Reflexzonetherapie, behandeling van alle reflexzones, duur ongeveer 60 minuten.
– Zwangerschaps-reflexzonetherapie, duur ongeveer 60 minuten.

ZonneReflex voor een straaltje zon in uw leven.


Naam: Inge Emmerzaal   Telefoonnummer: 079-3424184  
Adres: Veenwortelvaart 10   Email:  info@zonnereflex.nl  
Woonplaats: Zoetermeer   Website: www.zonnereflex.nl  
Postcode:  2724 VL      

 

 

Disciplines:

Thèta-healing